|
NOSNOW.PL Forum dyskusyjne poświęcone wszystkiemu co związane z deskami Dirtsurfer.
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 9:45 pm Temat postu: Jura - Olsztyn. |
|
|
Jako, że coś na razie niemrawo na forum, super miejscówka, którą chyba nie sposób się znudzić. Olsztyn - mam nadzieję, że nikomu jej nie podebrałem
GP - ja tu byłem - POWIĘKSZ
Dwie trasy i obie trudne - dosyć ostro w dół i trochę kamieni. - POWIĘKSZ
Zbliżenie trasy po prawej. - POWIĘKSZ
Kolejna trasa trudna. Widać ją u góry po prawej, charakterystyczne białe kamyki i stromo w dół. Od tego miejsca, nieco powyżej zaczyna się również bardzo fajna, łatwa trasa, przechodząca w poprzek całego stoku (zdjęcia poniżej). - POWIĘKSZ
Następna trasa, tym razem łatwiejsza, leżąca na innym stoku na prawo od poprzednich. Widać ją u góry po lewej, potem się chowa za wzniesieniem, ale można nią zjechać na sam dół. - POWIĘKSZ
Kolejne dwie bardzo fajne trasy leżące już spory kawałek dalej w stronę góry Biakło (to ta góra z krzyżem). Początki trudne i lepiej zaczynać nieco niżej. Potem łatwa i szybka jazda - super frajda! - POWIĘKSZ
Zbliżenie trasy dłuższej i szerszej zarazem. - POWIĘKSZ
Na koniec oczywiście najlepsze. Widok z góry Biakło na leżące przy niej dwie fantastyczne trasy. Szerokie, ubite i o niewielkim nachyleniu. Fun od początkujących, do zaawansowanych, którzy nie będą tu używać hamulca, za to mogą nieźle pospeedować, powychylać lub nawet poskakać (są małe uskoki). Bomba! - POWIĘKSZ
To jest wspomniana trasa łatwa, przecinająca cały stok. - POWIĘKSZ
Trochę dalej. - POWIĘKSZ
Tak, jeszcze dalej - POWIĘKSZ
Jeśli dobrze się rozpędzimy, to dojedziemy niemal do samego końca drogi, a może i dalej? - POWIĘKSZ
Jest też mały filmik z przejazdu tą trasą, ale to już jutro  _________________ Pozdrowienia - zespół NOSNOW.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rudzielec

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 10:53 am Temat postu: |
|
|
Samotny niebieski jezdziec...  _________________ To pewne,ze swiat nadprzyrodzony istnieje. Pytanie tylko, jak daleko jest od srodmiescia i do ktorej maja otwarte. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 11:54 am Temat postu: |
|
|
Ktoś musi przecierać szlaki Teren jest jednak tak fantastyczny, że wkrótce powinno pojawić się tam więcej kropków
A to obiecany przejazd, nic rewelacyjnego, ale można zobaczyć jak wygląda ta łatwa trasa przebiegająca w poprzek stoku - POBIERZ - 2.2MB format Xvid. _________________ Pozdrowienia - zespół NOSNOW.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ADAM

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 1:28 pm Temat postu: |
|
|
A czy lonely blue rider to moglby sie stosowac do uniwersalnych zasad dot techniki jazdy i nie przekrecac barkow w kierunku jazdy?  _________________ ADAM
www.prsz.com
www.mountainboard.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 4:16 pm Temat postu: |
|
|
Ach witamy, witamy w naszych skromnych progach! Lonely blue rider się będzie starał, obiecuje  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ADAM

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 6:10 pm Temat postu: |
|
|
| NOSNOW.PL napisał: |
| Ach witamy, witamy |
Dziekuje za mile przyjecie, zapraszam rownie serdecznie do mnie
Apropo, proponuje Ci promowanie nakrycia glowy w formie kasku. Ja wiem, ze sie moze nie wyglada cool i pewnie sie nie przyda.... Czasami jednak najglupsza historia moze spowodowac, ze wiecej juz nie staniemy na desce, a czasami juz na niczym nie staniemy, czego oczywiscie nikomu nie zycze. Tak wiec kask, kask i jescze raz kask. _________________ ADAM
www.prsz.com
www.mountainboard.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RnR

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 9:58 pm Temat postu: |
|
|
| No to powiem Ci tylko, ze wykrakales stary - na szczescie skonczylo sie na otarciach i stluczeniach ale przylaczam sie - NA TYCH SPRZETACH KONIECZNIE W KASKACH, REKAWICZKACH i BLUZACH/SPODNIACH zaslaniajacych wszystko!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ADAM

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 10:09 pm Temat postu: |
|
|
| RnR napisał: |
| No to powiem Ci tylko, ze wykrakales stary |
Jak moglem dzisiaj wykrakac cos co sie wydarzylo wczesniej?
Pisze z wlasnego 5 letniego doswiadczenia na dircie. _________________ ADAM
www.prsz.com
www.mountainboard.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Nie zgadzam się z jednym, że kask nie wygląda "cool". Kurcze no właśnie jest dokładnie odwrotnie - czym bardziej zawodnik obudowany, tym lepiej sie prezentuje! Toż to od samego spojrzenia wiadomo, że wie co robi!
W sklepie jest dział ochrona i to nie bez przyczyny! A na stronie głównej czytamy czym grozi ujeżdżanie Dirtsurfea, więc jazda bez odpowiedniej ochrony jest tylko i wyłącznie nieodpowiedzialnością lub szukaniem guza (i to delikatnie powiedziane!).
Każdy klient, który zdecyduje się na zakup Dirtsurfera, będzie molestowany pod kątem ochrony, może uda się nawet załatwić jakieś specjalne ceny przy zakupie kompletu. Będziemy się w tym kierunku starać podążać.
Bezpiecznej i przyjemnej jazdy! _________________ Pozdrowienia - zespół NOSNOW.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RuDi

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 8:15 pm Temat postu: |
|
|
no Adam piszesz tu o kasku , a zbroi sie nie chcialo zalozyc:D, bo za goraco !!! i niestety akurat wczoraj bardzo by sie przydala. teraz masz odstawke na miecha ogolna rada, zeby zakladac na siebie jak najwiecej ochraniaczy. wywrotka na asfalcie przy 60 w gore moze bardzo bolec, mimo ze masz kask i podstawowe ochraniacze. _________________ ----===== rid3 0r di3 =====----
WWW.MOUNTAINBOARD.PL CK TEAM
www.rudimountainboard.ownlog.com <- moj sajt  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 11:40 pm Temat postu: |
|
|
My pragniemy zaznaczyć, że krzywde zrobiła mu deska mountainboardowa!! Przy okazji jeszcze raz zdrówka Adamie! _________________ Pozdrowienia - zespół NOSNOW.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ADAM

|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 8:31 am Temat postu: |
|
|
| NOSNOW.PL napisał: |
My pragniemy zaznaczyć, że krzywde zrobiła mu deska mountainboardowa!! Przy okazji jeszcze raz zdrówka Adamie! |
Nie deska, tylko wielki kamol ktorego mialo tam nie byc
I nie krzywde tylko kontuzje, skrzywdzic czleka to moze np baba :O
Mountainboard rulezzz _________________ ADAM
www.prsz.com
www.mountainboard.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Jak sprytnie kluczy by nie odpowiadać
Koledzy mówili, że kontuzje ich nie uziemiają, a "baby" z pewnością tak
Tu masz odpowiedź na Twoje zawołanie
http://nosnow.pl/download/rulezzz.avi - jedyne 1.4MB i proszę oglądać z poczuciem humoru - nie chodzi o udowadnianie wyższości jednego nad drugim, czy szukanie różnic. Deski te maja trochę inne zastosowanie, więc ich porównywanie nie ma większego sensu. Najlepiej samemu spróbować i ocenić (czego Adam nie zrobił). PEACE!  _________________ Pozdrowienia - zespół NOSNOW.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek74

|
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 9:03 am Temat postu: |
|
|
Sławek, sorki,
albo wszyscy są świetnie obeznani w topografii kraju, albo nikt nie próbował skorzystać z informacji.
Gdzie jest ten Olsztyn? - Zakładam, że to ten najbliżej Częstochowy....a miejscówka? Ułatwisz życie temu, co nie chce jeździć w ciemno i wrzucisz jakiś szkic dojazdowy, mapkę, coś...wiem, leń ze mnie, ale jak mamy sobie pomagać, to skutecznie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Hej!
Nie wiem czy to coś Ci da, ale to moja wizja jak wygląda dojazd Oczywiście chodzi o Olsztyn pod Częstochową.
Z głównej trasy zjeżdżasz na Olsztyn, następnie cały czas przed siebie aż dojedziesz do Olsztyńskiego rynku (to te prostokątne rondo ). Nie sposób nie zauważyć ruin zamku (numer 1). Gdy znudzi Ci się jazda po trasach przy ruinach, wskakujesz z powrotem na "rondo" i jedziesz w stronę punktu 2 (to parking pod górą Biakło, ZOBACZ POWIĘKSZENIE, to nawet będziesz go w stanie dojrzeć - to te szare pole przy drodze z.. 3 drzewami? ). Będąc na parkingu już widzisz górę Biakło przed sobą, tylko brać dechę i do boju!
Mam nadzieje, że ciut pomogłem. Daj znać kiedy się tam wybierasz, może uda się wspólnie poszaleć.
Pozdrowienia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|