NOSNOW.PL NOSNOW.PL
Forum dyskusyjne poświęcone wszystkiemu co związane z deskami Dirtsurfer.

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja
Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj

Jeździłem w......

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum NOSNOW.PL Strona Główna -> Miejscówki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek74

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 5:37 pm    Temat postu: Jeździłem w...... Odpowiedz z cytatem

HAHAHA, pomyślałem sobie co tam, zółtodziób, nikt się nie chce dzielić "słabymi" miejscówkami, więc napiszę pierwsze wrażenia dla tych, co gdzieś w okolicach płaskich chcą popróbować....

1. Próbowałem na Agrykoli w Warszawie (może potem zamieszczę parę fotek), a dokładnie na ulicy z "Plac na rozdrożu" w dół na Agrykolę - spokojniutki 800m zjazd po niezbyt równym asfalcie idealny do nauki utrzymania się na desce, nauki skrętów, wymijania gapiów itp. Ulica prawie wyłączona z ruchu, więc spoko.

Przy okazji Sławek - jakbyś robił objazd marketingowy - polecam sobotnie, bądź niedzielne popołudnie Wink Tłumy ciekawskich zapewnione.
Cierpliwości wystarczyło mi na trzy zjazdy, bo ile można jechać po prostej nieskomplikowanej i niezbyt szybkiej równi pochyłej????

Następny przystanek w W-wie- Górka Szczęśliwicka (na której jest w okolicy sztuczny stok narciarski Smile )
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
NOSNOW.PL

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 1:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

On żyje!! Wink Po Twoich wypowiedziach było pewne, że szybko będziesz szukał mocniejszych wrażeń Wink

Co do ciekawskich, to uprzedzałem! Wink Nadal jesteśmy postrzegani jako kosmici, a w Twoich okolicach jesteś rodzynkiem (co najwyżej wspomaganym przez Wojtka Wink ), więc gdzie się nie ruszysz, to będziesz wzbudzał sensacje Wink Życzę wiele cierpliwości w rozmowach z zaintrygowanymi przechodniami Wink

Czekamy na dalsze relacje, no i fotki oczywiście! Wink

Pozdrowienia!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Tomek74

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 1:25 am    Temat postu: SZCZĘŚLIWIE Odpowiedz z cytatem

Cóż....okazuje sie, że są ważniejsze sprawy od dirt'a, więc dopiero dziś wyciągnąłem dirta na kolejną miejscówkę w płaskiej Wawie - Park Szcześliwicki, gdzie mamy co prawda wyciąg (igielitowy stok narciarski), ale oczywiście nie było mi dane zaprzyjaźnić z tą wciągarką. Na szczęście (dla podchodzenia) i górka nie jest za specjalnie wysoka (patrz foto). Ale mimo to przemierzyłem trzy trasy (dwie z nich zaznaczone na zdjęciu - akurat do podwyższenia umiejętności jazdy zarówno na chodniku slalomem między przechodniami, jak i wygodnej gonitwy w dół "na krechę" po trawiastym zboczu - to całe 20 sek jazdy Wink hahaha......gdyby jeszcze nie to podchodzenie Razz Ale ogólnie Cool jakby ktoś miał ochotę z początkujących, mogę potowarzyszyć...zawsze to raźniej uczyć się razem Smile

http://lh4.google.pl/image/tszostek/RgW_ISHBKaI/AAAAAAAAAAo/pN4un8PGF5s/Szcz%C4%99%C5%9Bliwice.jpg?imgmax=912
Powrót do góry
NOSNOW.PL

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!

Niestety u mnie fotka nie działa, może wrzuć na imageshack.us? Chętnie byśmy zobaczyli coś tam pozaznaczał Wink Jak wrażenia po szybkiej jeździe w terenie? Wink Bo 20 sek. to chyba niewiele na taka górkę? Wink

Dzięki za ofertę pomocy - jeśli ktoś początkujący zgłosi się z Twoich okolic, to z pewnością go do Ciebie podeślemy Wink

Pozdrowienia!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
rychoo

PostWysłany: Nie Mar 25, 2007 11:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile fotka dziala jak najbardziej Smile wystarczy koncowke wywalic z adresu i jest gicior:) tutaj nowy link:

http://lh4.google.pl/image/tszostek/RgW_ISHBKaI/AAAAAAAAAAo/pN4un8PGF5s/Szcz%C4%99%C5%9Bliwice.jpg

Pozdrawiam!!

Kolaczek Rysiek
Powrót do góry
NOSNOW.PL

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 2:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za pomoc Rysiek, ale u mnie nadal nie działa, może to kwestia adresu ip lub przeglądarki? Muszę potestować Wink

Tak przy okazji, byliście w ten weekend w Brzegu?

Pozdrowienia!
Powrót do góry
Tomek74

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 8:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rzeczywiście nie działa w firefox, działa w ie (bez końcówki-dzięki Rysiek) - zawsze działa kopiując link do paska adresu...nie znam się na tym - jakby ktoś mógł mnie poinstruować co do lepszego rozwiązania, dajcie znać.

Sławek - niestety górka wcale nie jest aż taka..nie jestem też pewien tych 20 sek..nie mierzyłem Smile..wiem że górka jest za mała, jedzie się za krótko i bez specjalnych emocji...czekam na jakiś kolejne "zgrupowanie" coby pojechać z fachowcami i zpbaczyć jak to robią najlepsi Wink

Pozdrawiam
Powrót do góry
rychoo

PostWysłany: Pon Mar 26, 2007 10:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile dziala i w mozilli Smile po wyswietleniu ekranu z bledem klikacie na adres wyszukiwarki i Enter:) albo koipujecie sam adres otwieracie nowa zakladke w mozilli ( tak jak napisal Tomek74 ) i wklejacie go tam Smile skomplikowane...i dziwne dosc rozwiazanie...Smile

Do brzegu niestety nie dotarlismy:( a szkoda bo wialo ...

pozdrawiam !
KR
Powrót do góry
NOSNOW.PL

PostWysłany: Wto Mar 27, 2007 1:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rychu, informatyk czy to wrodzona dociekliwość? Wink Zadziałało - fajna ta traska, szkoda, że taka krótka, bo można by fajnie pocarvować Wink

Ps. no to wygląda na to, że Dirtsurferowcy dali ciała Wink Nadrobimy następnym razem, może uda się przyjechać większą ekipą.
Powrót do góry
Tomek74

PostWysłany: Nie Kwi 01, 2007 10:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To kontynuując moje próby niskopienne, jeździłem dziś w Trójmiejskim Parku Krajobrazowym. Jest tam mnóstwo krótkich - tak max do 500 m miejscówek do zjazdów po leśnych fajnie ubitych ścieżkach o różnym poziomie nachylenia.

Dla miejscowych (innym chyba nie jestem w stanie wyjaśnić) jeździłem po byłym (tak ze 40 lat temu Wink ) naturalnym torze saneczkowym w Oliwie kończącym się na samej górze ul.Abrahama. Fajny zjazd, dość stromy z dwoma łagodnymi zakrętami. Ścieżka o szerokości ok 1,5 - 2 m z tą uwagą, że z jednej ze stron jest...skarpa Razz na szczęście pełna liści Wink

na zdjęciu środkowa cześć trasy (najciekawsza)....wszystko to za krótkie, ale znacznie dłuższe i ciekawsze niż w wawie.

http://lh4.google.pl/image/tszostek/RhAmgNBnXrI/AAAAAAAAAA0/rOtvPafdFx8/oliwa.jpg?imgmax=640

wniosek:

gdanscy zapalency maja gdzie trenowac!!! Ale daleko do dluuuugich górskich szlaków Wink...choć znalazłem 2,5 km szlak po scieżce rowerowej....ale do przetarcia, zabrakło mi czasu, więc przy następnej wizycie dam znać gdzie i jak Smile

pozdrawiam
Powrót do góry
NOSNOW.PL

PostWysłany: Pon Kwi 02, 2007 1:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli jednak pośmigałeś! Ten fragment, który zamieściłeś rzeczywiście wygląda fajnie - ślizgałeś się po liściach i patykach? Wink Szkoda tylko, że krótkie, ale do nabrania wprawy (i kondycji) pewnie w sam raz Wink A trenuj, bo po świętach musi się nam udać wypad większą ekipą - czyli z Tobą włącznie! Wink

Pozdrowienia!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum NOSNOW.PL Strona Główna -> Miejscówki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: