| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Tomek74

|
Wysłany: Czw Mar 15, 2007 5:37 pm Temat postu: Jeździłem w...... |
|
|
HAHAHA, pomyślałem sobie co tam, zółtodziób, nikt się nie chce dzielić "słabymi" miejscówkami, więc napiszę pierwsze wrażenia dla tych, co gdzieś w okolicach płaskich chcą popróbować....
1. Próbowałem na Agrykoli w Warszawie (może potem zamieszczę parę fotek), a dokładnie na ulicy z "Plac na rozdrożu" w dół na Agrykolę - spokojniutki 800m zjazd po niezbyt równym asfalcie idealny do nauki utrzymania się na desce, nauki skrętów, wymijania gapiów itp. Ulica prawie wyłączona z ruchu, więc spoko.
Przy okazji Sławek - jakbyś robił objazd marketingowy - polecam sobotnie, bądź niedzielne popołudnie Tłumy ciekawskich zapewnione.
Cierpliwości wystarczyło mi na trzy zjazdy, bo ile można jechać po prostej nieskomplikowanej i niezbyt szybkiej równi pochyłej????
Następny przystanek w W-wie- Górka Szczęśliwicka (na której jest w okolicy sztuczny stok narciarski ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 1:28 am Temat postu: |
|
|
On żyje!! Po Twoich wypowiedziach było pewne, że szybko będziesz szukał mocniejszych wrażeń
Co do ciekawskich, to uprzedzałem! Nadal jesteśmy postrzegani jako kosmici, a w Twoich okolicach jesteś rodzynkiem (co najwyżej wspomaganym przez Wojtka ), więc gdzie się nie ruszysz, to będziesz wzbudzał sensacje Życzę wiele cierpliwości w rozmowach z zaintrygowanymi przechodniami
Czekamy na dalsze relacje, no i fotki oczywiście!
Pozdrowienia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek74

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 1:25 am Temat postu: SZCZĘŚLIWIE |
|
|
Cóż....okazuje sie, że są ważniejsze sprawy od dirt'a, więc dopiero dziś wyciągnąłem dirta na kolejną miejscówkę w płaskiej Wawie - Park Szcześliwicki, gdzie mamy co prawda wyciąg (igielitowy stok narciarski), ale oczywiście nie było mi dane zaprzyjaźnić z tą wciągarką. Na szczęście (dla podchodzenia) i górka nie jest za specjalnie wysoka (patrz foto). Ale mimo to przemierzyłem trzy trasy (dwie z nich zaznaczone na zdjęciu - akurat do podwyższenia umiejętności jazdy zarówno na chodniku slalomem między przechodniami, jak i wygodnej gonitwy w dół "na krechę" po trawiastym zboczu - to całe 20 sek jazdy hahaha......gdyby jeszcze nie to podchodzenie Ale ogólnie jakby ktoś miał ochotę z początkujących, mogę potowarzyszyć...zawsze to raźniej uczyć się razem
http://lh4.google.pl/image/tszostek/RgW_ISHBKaI/AAAAAAAAAAo/pN4un8PGF5s/Szcz%C4%99%C5%9Bliwice.jpg?imgmax=912 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Niestety u mnie fotka nie działa, może wrzuć na imageshack.us? Chętnie byśmy zobaczyli coś tam pozaznaczał Jak wrażenia po szybkiej jeździe w terenie? Bo 20 sek. to chyba niewiele na taka górkę?
Dzięki za ofertę pomocy - jeśli ktoś początkujący zgłosi się z Twoich okolic, to z pewnością go do Ciebie podeślemy
Pozdrowienia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rychoo
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 2:24 am Temat postu: |
|
|
Dzięki za pomoc Rysiek, ale u mnie nadal nie działa, może to kwestia adresu ip lub przeglądarki? Muszę potestować
Tak przy okazji, byliście w ten weekend w Brzegu?
Pozdrowienia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek74

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 8:56 am Temat postu: |
|
|
rzeczywiście nie działa w firefox, działa w ie (bez końcówki-dzięki Rysiek) - zawsze działa kopiując link do paska adresu...nie znam się na tym - jakby ktoś mógł mnie poinstruować co do lepszego rozwiązania, dajcie znać.
Sławek - niestety górka wcale nie jest aż taka..nie jestem też pewien tych 20 sek..nie mierzyłem ..wiem że górka jest za mała, jedzie się za krótko i bez specjalnych emocji...czekam na jakiś kolejne "zgrupowanie" coby pojechać z fachowcami i zpbaczyć jak to robią najlepsi
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rychoo
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 10:13 am Temat postu: |
|
|
dziala i w mozilli po wyswietleniu ekranu z bledem klikacie na adres wyszukiwarki i Enter:) albo koipujecie sam adres otwieracie nowa zakladke w mozilli ( tak jak napisal Tomek74 ) i wklejacie go tam skomplikowane...i dziwne dosc rozwiazanie...
Do brzegu niestety nie dotarlismy:( a szkoda bo wialo ...
pozdrawiam !
KR |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 1:55 am Temat postu: |
|
|
Rychu, informatyk czy to wrodzona dociekliwość? Zadziałało - fajna ta traska, szkoda, że taka krótka, bo można by fajnie pocarvować
Ps. no to wygląda na to, że Dirtsurferowcy dali ciała Nadrobimy następnym razem, może uda się przyjechać większą ekipą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek74

|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 10:48 pm Temat postu: |
|
|
To kontynuując moje próby niskopienne, jeździłem dziś w Trójmiejskim Parku Krajobrazowym. Jest tam mnóstwo krótkich - tak max do 500 m miejscówek do zjazdów po leśnych fajnie ubitych ścieżkach o różnym poziomie nachylenia.
Dla miejscowych (innym chyba nie jestem w stanie wyjaśnić) jeździłem po byłym (tak ze 40 lat temu ) naturalnym torze saneczkowym w Oliwie kończącym się na samej górze ul.Abrahama. Fajny zjazd, dość stromy z dwoma łagodnymi zakrętami. Ścieżka o szerokości ok 1,5 - 2 m z tą uwagą, że z jednej ze stron jest...skarpa na szczęście pełna liści
na zdjęciu środkowa cześć trasy (najciekawsza)....wszystko to za krótkie, ale znacznie dłuższe i ciekawsze niż w wawie.
http://lh4.google.pl/image/tszostek/RhAmgNBnXrI/AAAAAAAAAA0/rOtvPafdFx8/oliwa.jpg?imgmax=640
wniosek:
gdanscy zapalency maja gdzie trenowac!!! Ale daleko do dluuuugich górskich szlaków ...choć znalazłem 2,5 km szlak po scieżce rowerowej....ale do przetarcia, zabrakło mi czasu, więc przy następnej wizycie dam znać gdzie i jak
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NOSNOW.PL

|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 1:00 am Temat postu: |
|
|
Czyli jednak pośmigałeś! Ten fragment, który zamieściłeś rzeczywiście wygląda fajnie - ślizgałeś się po liściach i patykach? Szkoda tylko, że krótkie, ale do nabrania wprawy (i kondycji) pewnie w sam raz A trenuj, bo po świętach musi się nam udać wypad większą ekipą - czyli z Tobą włącznie!
Pozdrowienia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|